OAJ:n Hyrian opettajien ulosmarssi

Kiitos ulosmarssiin ja sen yhteydessä pidettyyn mielenilmaukseen osallistujille. Yhdistyksessämme on noin 200 jäsentä, joista osa ei ole enää Hyrian palveluksessa. Eri arvioiden mukaan tapahtumaan osallistui 50-100 Hyrialaista, jota voidaan pitää ihan hyvänä määränä. Osallistuminen taisi edellyttää myös sitä kuuluisaa kansalaisrohkeutta. Viestin eteenpäin vieminen tässä kuitenkin oli tärkeintä.

Ulosmarssi

OAJ:n Hyrian opettajat ry:n hallitus teki kokouksessaan 29.11.2017 päätöksen jäsentensä ulosmarssista.

Ulosmarssi toteuttiin maanantaina 4.12.2017 klo 12-15 välisenä aikana.

Ulosmarssilla yhdistys vastustaa työnantajan toimia, kun se on ryhtynyt korvaamaan ammatillisten opettajien työtä ja osaamista ohjaajien työllä. Opettajia on irtisanottu tuotannollisin ja taloudellisin syin ja samassa yhteydessä on palkattu ammatillisia ohjaajia lisää.

Näin menetellen työnantaja kiertää yhdistyksen käsityksen mukaan säädöksiä ja sopimuksia, sillä opettajille kuuluu vastuu opiskelijoista ja osaamisen etenemisestä. Ryhmien opettaminen ja ohjaaminen sekä niiden organisoiminen on selkeästi opettajan työtä. Taloudelliset perustelut eivät ole riittävä syy olla järjestämättä opetusta.

Rajaaminen ulosmarssista

Ulosmarssista rajataan pois sellaiset jäsenet, joiden työsuhde työnantajaan on koeajalla.
Jäsenet, joilla on määräaikainen työsuhde, tekevät ulosmarssin suhteen oman ratkaisunsa.

Ladattavia dokumentteja

Tiedote OAJ Hyrian opettajat ry:n opettajille löytyy täältä.
Tiedote Hyrian opiskelijoille löytyy täältä.

Yhdistyksen ansionmenetyslomake löytyy täältä.
Ansionmenetyslomake palautetaan täytettynä yhdistyksen taloudenhoitaja Panu Pesoselle Karankadun toimipisteeseen ansionmenetystodistuksen sekä sivutuloverokortin kopion kera. Lomake tulee tulostaa ja täyttää sekä allekirjoittaa. Ansionmenetystodistuksen saa pyytämällä palkanlaskijalta.

Yhdistyksen matkalaskulomake löytyy täältä.
Kimppakyydissä kulkeneiden nimet tulee kirjoittaa lomakkeen tyhjiin syöttökenttiin.
Matkalasku toimitetaan täytettynä ja allekirjoitettuna yhdistyksen taloudenhoitaja Panu Pesoselle Karankadun toimipisteeseen. Esimerkiksi skannattuna sähköpostilla (panu.pesonen@hyria.fi) tai sisäisessä postissa.